Contact
Harta site
Index
 
pagina principala articole / auto moto / Ai grija sa nu te lase franele

icon Ai grija sa nu te lase franele

Ai grija sa nu te lase franele


Sunt unele lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand ai o masina. De exemplu, stii ce sa faci ca sa nu te lase frantele?

In primul rand trebuie sa tii rezervorul hidraulic la nivelul adecvat, cu tipul de lichid recomandat de producatorul masinii. Niciodata sa nu inlocuiesti sau sa amesteci lichidele folosite. Sa nu folosesti lichid hidraulic vechi – cand il inlocuiesti, pune dintr-o sticla sau bidon nedesfacut. In al doilea rand, tine franele curate – spala-le atunci cand iti speli si masina.

Sa nu dai cu spray sau sa ungi cu vreun lubrifiant suprafata de frecare a franelor. Daca totusi se intampla asta, este bine sa cureti repede cu spray de curatat franele.  Ai grija atat vizual, cat si auditiv cand verifici sistemul de franare. Acest lucru trebuie facut cam o data la sase luni.

Nu exista cale de mijloc in repararea franelor – ori merg, ori nu merg. Invata-ti masina si sistemul de franare: cum ar trebui sa mearga, sa se auda, sa se simta. Asa vei stii cand ceva este in neregula. De obicei, cand se strica ceva la masina, este bine sa alegi piese auto noi, cele la mana a doua fiind deja uzate mai mult sau mai putin.

Fiind un fan piese auto Volvo, nu m-am putut abtine sa nu studiez sistemul de franare de la Volvo XC60: datorita discurilor de frana antiblocare de mari dimensiuni si a sistemului hidraulic optimizat distanta de franare este mai mica decat la alte masini de aceeasi greutate.. Are HBA (sistem hidraulic de asistenta la franare), RAB (sistem de preactionare a franelor), FBS (sistem de protectie impotriva uzurii franelor) si EBD (sistem de distributie electronica a fortei de franare). Asta da masina care ofera siguranta.

Cautare articole dupa cuvintele: piese auto, masina, automobil, masini, piese auto online
Articol postat de: Alecu
  Alte articole din categoria Auto moto

Login
Utilizator:
Parola:
Cautare
Cuvant cautat: *

Selecteaza categoria: